Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ébredj magyar s cselekedj!
  2008-07-04 07:43:53, péntek
 
   
  Az alanti dokumentumok alapján, semmiségi eljárást lehetne indíttatni valamelyik nemzetközi bíróságon (HÁGA?) -ahol elfogadják a beadványt, amit bármelyik civil társadalmi szervezet beterjeszthet itthonról- a 47 utáni napjainkig tartó valamennyi kormány működését illetően, mert ami csalásra, hazugságra épült, évtizedeken át, az törvénytelen, semmis. A 89 utáni kerek asztal tárgyalásokon résztvevők sem kaptak felhatalmazást a NÉP-től.

Ezek szerint a jelenlegi Parlament is illegitim, azonnal föl kell oszlassa önmagát. Új választásokon alapuló Alkotmányozó Nemzetgyűlést kell összehívni, a lakosság által történően, a jelenleg is érvényben lévő választókörzetekben, az ott élő állampolgárok akaratából kiválasztott és általuk jelölt közvetlen NÉPKÉPVISELŐK részvételével. Ez hozhatja meg a várva-várt fordulatot, az ország ÚJJÁÉPÍTÉSÉT illetően, a társadalmi IGAZSÁGOSSÁG jegyében. Ez jelentheti csak az elsikkasztott RENDSZERVÁLTOZÁS beindítását, az elszámoltatást és minden további idevonatkozó mulasztást bepótolva, ami 90-ben sajnálatosan nem történt meg. Korrigálva a vétkeket, törvényesen elítélni a bűnelkövetőket, közállapotaink halaszthatatlan, pozitív irányú változásai érdekében.

Éljen egy ÉLHETŐ, a SORSÁT végre a maga kezébe vevő Új Magyarország!

Ébredj magyar s CSELEKEDJ!!!

ÍME:

Date: Thu, 3 Jul 2008 19:57:51
Subject: egy kérdés



Lenne egy szerény kérdésem, hogy az augusztusi szavazások ELÖTT , februárban, kik irták alá a Trianoni határok elfogadásának a tényét ?? Mert ha komcsik csalással kerültek hatalomra, akkor ott egy kormányt meg kellett buktatni ??? Kinek volt ehhez joga és érdeke !!Ez nem túl világos, hiszen még a SZÙ-nak is jobban jött volna egy nagyobb és gazdagabb terület.
A mostaniakról nem is szólva !!!
Régen Erdély autonóm köztársaság volt

Nagy a zűr ??? Ki tud segíteni ???

1947-es magyarországi országgyűlési választások
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.
(1947-es magyar országgyűlési választások szócikkből átirányítva)

Ugrás: navigáció, keresés

Szocializmus
Magyarországon





Korszakok, események



Magyarországi Tanácsköztársaság

Kékcédulás választások

Kommunista hatalomátvétel

Magyar Népköztársaság

Rákosi-korszak

1956-os forradalom

Kádár-korszak

Rendszerváltás

Vezető politikusok



Kun Béla

Rákosi Mátyás

Hegedüs András

Nagy Imre

Kádár János

Németh Miklós


--------------------------------------------------------------------------------



A Politikai Bizottság (PB)
tagjai ('45-'89)

Pártok, szervezetek

Kommunisták Magyarországi Pártja

Magyar Kommunista Párt

Baloldali Blokk

Magyar Dolgozók Pártja

Magyar Szocialista Munkáspárt

Magyar Kommunista Munkáspárt

Magyarországi Munkáspárt 2006


A kékcédulás választások néven elhíresült 1947-es magyar országgyűlés választásokat augusztus 31-én rendezték.
A legtöbb szavazatot a magyar választások során először a kommunista párt (Magyar Kommunista Párt, MKP) szerezte meg, de a választójogi törvény megváltoztatása és a széleskörű csalások ellenére sem jutott az abszolút többség közelébe. Sikeres volt azonban az a taktika, amellyel felszalámizták a korábban abszolút többséggel rendelkező pártot, a Független Kisgazdapártot (FKgP).
A szovjet megszállók fegyvereinek oltalmában így a kommunisták ezen a választáson megtették az utolsó lépések egyikét az egyeduralom megszerzése felé vezető úton. A Dinnyés Lajos vezetésével 1947. szeptember 23-án alakult kormányban már szám szerint is a kommunisták kapták a legtöbb posztot.
A választásokra 11 párt jelentkezett, de végül csak 10 indult. (Az új pártok többnyire a Baloldali Blokk által szétzúzott FKgP utódpártjai voltak abban az értelemben, hogy a kisgazda szavazatok nagy részét ők gyűjtötték be.)

Tartalomjegyzék
[elrejtés]

1 Törvénymódosítás, visszaélések
1.1 Törvénymódosítás
1.2 Manipulációk a névjegyzékkel
1.3 Kék cédulák
1.4 A Magyar Függetlenségi Párt kizárása
2 Az induló pártok eredményei
2.1 Statisztikák
3 Irodalom
4 Külső hivatkozások
4.1 Források
4.2 Jegyzetek


Törvénymódosítás, visszaélések [szerkesztés]
Törvénymódosítás [szerkesztés]
A választásokat megelőzően, 1947. július 23-án a kommunisták nyomására módosították a választójogi törvényt (1947.: XXII. tc.). A törvényben újrarendezték a választási szabályokat és megnevezték azokat a háború előtti jobboldali szervezeteket, amelyeknek volt tagjai nem voltak választhatóak. A törvény a ,,Lex Sulyok" gúnynevet kapta, mert a változások következtében többek közt az ellenzék egyik vezére, Sulyok Dezső is elvesztette választhatóságát. (Pártja, a Magyar Szabadságpárt emiatt feloszlatta magát.)
A törvénymódosítás 10%-kal csökkentette a választásra jogosultak számát.



Manipulációk a névjegyzékkel
A választói névjegyzékből a kommunista irányítású belügyminisztérium a tiltakozások ellenére mintegy félmillió szavazót kihagyott[1]

, többnyire a polgári pártok és a szociáldemokraták támogatóit. Az általuk ,,reakciósnak" tartott polgároknak nem kézbesítették az ún. összeíró íveket, vagy ha igen, akkor teljesíthetetlen feltételekhez kötötték a választójogosultság megadását. (Példaként: a választónak kellett bizonyítania, hogy a két világháború között nem volt tagja szélsőjobboldalinak minősített szervezetnek.)


Kék cédulák [szerkesztés]
A kék háttérnyomású ideiglenes választói névjegyzékkivonattal (a hírhedt kék cédula) is lehetett szavazni a lakhelytől távol: az országot teherautókkal, vonaton (sőt kerékpáron) járó kommunisták közül sokan 15-20 alkalommal is szavaztak ugyanazon a választáson (a külön erre a célra nyomtatott kékcédulákat az MKP bocsátotta rendelkezésükre). A kutatók máig sem tudják, hány ilyen szavazat kerülhetett az urnákba, a nagyságrendet 60-120 ezerre becsülik. [2] (Az MKP mindösszesen 1,113 millió szavazatot gyűjtött).
A csalásokat sok helyen észlelték, de csak leállítani tudták bizonyos körzetekben. A kiskunmajsai 5. szavazókör jegyzőkönyvéből: ,,A bizottság megállapította, hogy tömegesen érkeznek idegenek névjegyzéki kivonattal szavazásra, kik közül többeket igazolásra szólított fel. A rendőrségen megállapítást nyert, a szavazás beismerése és a nála lévő hamis névjegyzéki kivonat alapján, hogy Kiskunmajsán, már a negyedik helyen akart leszavazni. Ők is ugyanazzal az autóval érkeztek, melyik az idegeneket hozta szavazásra."[3]



A Magyar Függetlenségi Párt kizárása
A választás után a Magyar Függetlenségi Párt (670 ezer voks, 49 mandátum) petíciót nyújtott be a választásokat felügyelő Országos Nemzeti Bizottsághoz, amelyben kétségbe vonta a választások érvényességét és új választások kiírását követelte. A kommunisták viszont az MFP-t vádolták meg csalással. A döntés előtt Rákosi Mátyás villájába rendelte Major Ákost, az ONB kommunista elnökét és azzal fenyegette meg, hogy ha a testület nem az MKP javára dönt, azzal polgárháborúba taszítja az országot.[4] A 13,4%-os eredményt elért Magyar Függetlenségi Párt szavazatait novemberben, a petíciós pert követően megsemmisítették, arra hivatkozva, hogy az ajánlószelvényekkel csalást követtek el, és megsemmisítették a párt mandátumait is, megváltoztatva a parlamenti erőviszonyokat.



Az induló pártok eredményei
Szervezet
Szavazatok száma
Szavazatok aránya
Mandátumok száma
Mandátumok aránya
Parlamenti szerepe

Magyar Kommunista Párt (MKP)
1 111 001
22,25%
100
24,33%
kormánypárt

Független Kisgazdapárt (FKgP)
766 000
15,34%
68
16,55%
kormánypárt

Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP)
742 171
14,86%
67
16,3%
kormánypárt

Demokrata Néppárt (DNP)
824 259
16,5%
60
14,6%
ellenzék

Magyar Függetlenségi Párt (MFP)
670 751
13,43%
49
11,92%
ellenzék

Nemzeti Parasztpárt (NPP)
413 409
8,28%
36
8,76%
kormánypárt

Független Magyar Demokrata Párt (FMDP)
262 109
5,25%
18
4,38%
ellenzék

Magyar Radikális Párt (MRP)
85 535
1,71%
6
1,46%
ellenzék

Keresztény Női Tábor (KNT)
69 363
1,39%
4
0,97%
ellenzék

Polgári Demokrata Párt (PDP)
49 740
1%
3
0,73%
ellenzék

Összesen
4 994 338
100%
411
100%
—




Statisztikák
A két munkáspárt (MKP, MSZDP) együtt 1,858 millió szavazatot, azaz 37,17%-ot szerzett (az 1945-ös választásokon kapott 34,4%-kal szemben). Az FKgP-vel szemben létrehozott Baloldali Blokkban szövetségesük, a Nemzeti Parasztpárt 415 ezer szavazatot, 8,3%-ot kapott, így a blokk szavazatainak aránya, 45,5% még mindig nem volt elég a többséghez.
Az FKgP 770 ezer szavazatot, 15,4%-ot kapott. Mivel korábban együtt kormányzott a Baloldali Blokkba tömörülőkkel, a volt kormánykoalíció 60,9%-ot szerzett.
Utódpártjaival együtt az FKgP ugyanakkor összesen 52%-ot kapott, azaz a csalások és az a választásokat megelőző erőteljes baloldali kampány ellenére is alig veszített valamit 57%-os 1945-ös eredményéből. A Baloldali Blokkot többletmandátumokhoz juttatta az a választásitörvény-módosításban lefektetett szabály, hogy ha a koalíció megszerzi a szavazatok 60%-át, akkor a listás helyek 75%-át oszthatják fel egymás közt. A 60%-os határt éppen csak sikerült meghaladni, és éppen a kékcédulás szavazatok segítségével. A Baloldali Blokknak ezzel a segítséggel juttatott többletmandátumokkal együtt is azonban csak 49,3%-hoz jutottak az Országgyűlésben, így a kisgazdák nélkül továbbra sem volt többségük.
A hatalmi viszonyokat azonban ekkor már nem a választási eredmények döntötték el. A Magyar Függetlenségi Párt 49 mandátumának megsemmisítése után a Baloldali Blokk pártjai már abszolút többséghez jutottak. A ,,felszalámizási" taktikának áldozatul esett kisgazdapárt ezek után már képtelen volt komoly ellenállást kifejteni az egyeduralomra törő kommunista párttal szemben.[5]

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: törvénymódosítás, rendszerváltozás, megsemmisítették, szociáldemokrata, választhatóságát, teljesíthetetlen, halaszthatatlan, enciklopédiából, megváltoztatása, tartalomjegyzék, jegyzőkönyvéből, kormánykoalíció, rendelkezésükre, országgyűlésben, erőviszonyokat, megváltoztatva, felszalámizták, közállapotaink, bűnelkövetőket, megsemmisítése, felszalámizási, elszámoltatást, megállapította, magyarországon, polgárháborúba, felhatalmazást, népköztársaság, kisgazdapártot, hatalomátvétel, rendszerváltás, utódpártjaival, feltételekhez, függetlenségi, magyarországi, országgyűlési, választásokra, alanti dokumentumok, jelenlegi Parlament, lakosság által, várva-várt fordulatot, ország ÚJJÁÉPÍTÉSÉT, társadalmi IGAZSÁGOSSÁG, elsikkasztott RENDSZERVÁLTOZÁS, maga kezébe, szerény kérdésem, augusztusi szavazások, szabad enciklopédiából, kékcédulás választások, legtöbb szavazatot, magyar választások, kommunista párt, választójogi törvény, Alkotmányozó Nemzetgyűlést, Régen Erdély, Magyarországi Tanácsköztársaság, Magyar Népköztársaság, Rákosi Mátyás, Hegedüs András, Nagy Imre, Kádár János, Németh Miklós, Politikai Bizottság, Kommunisták Magyarországi Pártja, Magyar Kommunista Párt, Baloldali Blokk, Magyar Dolgozók Pártja, Magyar Szocialista Munkáspárt, Magyar Kommunista Munkáspárt, Magyarországi Munkáspárt, Független Kisgazdapártot, Dinnyés Lajos, Magyar Függetlenségi Párt, Sulyok Dezső, Magyar Szabadságpárt, Országos Nemzeti Bizottsághoz, Major Ákost, Független Kisgazdapárt, Magyarországi Szociáldemokrata Párt, Demokrata Néppárt, Nemzeti Parasztpárt, Független Magyar Demokrata Párt, Magyar Radikális Párt, Keresztény Női Tábor, Polgári Demokrata Párt, Baloldali Blokkban, Baloldali Blokkba, Baloldali Blokkot, Baloldali Blokknak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy hatékony szolga  Popper Péter szavai  Ne kapaszkodj magasabbra,  Paul David Tripp Április 19  Png virág  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Még csak most kezdődik a nap  Szép napot kívánok  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Németh László tollából  Próbálj meg ...  A másik dolog,  Erdőn  Adakozás  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Annuska bar...  s immár én is felragyogva, ért...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Nagyi telefonál  Png ház  Varga János Veniam - Fontos sz...  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  képre írva  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Egy lelki imádság  Akarat  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Egy hatékony szolga  Egy maradéktalanul uralt világ  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Alázat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Julian Brass gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Paul David Tripp Április 19  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Elköszönt  Nagyi telefonál  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Alázat  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Őrizkednünk kell...  Popper Péter szavai  Minden harmadik...  képre írva  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A sors  Kellemes délutánt kívánok  Makszim Gorkij gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Albert Einsteinről  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Reménység és erő Krisztustól e...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Adakozás  Hazára minden embernek szükség...  Hiányzik  Jó éjszakát  Őrizkednünk kell... 
Bejegyzés Címkék
alanti dokumentumok, jelenlegi Parlament, lakosság által, várva-várt fordulatot, ország ÚJJÁÉPÍTÉSÉT, társadalmi IGAZSÁGOSSÁG, elsikkasztott RENDSZERVÁLTOZÁS, maga kezébe, szerény kérdésem, augusztusi szavazások, szabad enciklopédiából, kékcédulás választások, legtöbb szavazatot, magyar választások, kommunista párt, választójogi törvény, széleskörű csalások, abszolút többség, korábban abszolút, szovjet megszállók, kommunisták ezen, választáson megtették, utolsó lépések, egyeduralom megszerzése, kommunisták kapták, legtöbb posztot, kisgazda szavazatok, induló pártok, választásokat megelőzően, kommunisták nyomására, választójogi törvényt, törvényben újrarendezték, választási szabályokat, háború előtti, változások következtében, ellenzék egyik, törvénymódosítás 10%-kal, választásra jogosultak, választói névjegyzékből, kommunista irányítású, tiltakozások ellenére, polgári pártok, szociáldemokraták támogatóit, általuk &#8222, választónak kellett, lakhelytől távol, országot teherautókkal, külön erre, célra nyomtatott, kutatók máig, nagyságrendet 60-120, bizottság megállapította, rendőrségen megállapítást, szavazás beismerése, nála lévő, negyedik helyen, autóval érkeztek, idegeneket hozta, választás után, választásokat felügyelő, választások érvényességét, kommunisták viszont, döntés előtt, petíciós pert, párt mandátumait, parlamenti erőviszonyokat, 1945-ös választásokon, blokk szavazatainak, volt kormánykoalíció, koalíció megszerzi, szavazatok 60%-át, listás helyek, 60%-os határt, kékcédulás szavazatok, segítséggel juttatott, kisgazdák nélkül, hatalmi viszonyokat, választási eredmények, egyeduralomra törő, törvénymódosítás, rendszerváltozás, megsemmisítették, szociáldemokrata, választhatóságát, teljesíthetetlen, halaszthatatlan, enciklopédiából, megváltoztatása, tartalomjegyzék, jegyzőkönyvéből, kormánykoalíció, rendelkezésükre, országgyűlésben, erőviszonyokat, megváltoztatva, felszalámizták, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1050
  • e Hét: 6558
  • e Hónap: 15162
  • e Év: 51103
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.